Skip to content

Wat is een clutch?

Clutch

Een clutch is een klein tasje dat meestal in de hand of onder de arm wordt gehouden. Ze zijn meestal rechthoekig van vorm en hebben geen riem. Clutches worden vaak gebruikt als avondtas omdat ze klein en gemakkelijk te dragen zijn. Ze kunnen echter ook overdag worden gebruikt.

Hoe draag je een Clutch Bag

Clutch bags kunnen gedragen worden bij zowel casual als formele outfits. Als je naar een feest of een bruiloft gaat, combineer je je clutch met een jurk of rok. Voor een meer casual look kun je je clutch combineren met een spijkerbroek en een blouse.

De perfecte clutch bag kiezen

Bij het kiezen van een clutch tas zijn er een paar dingen die je in gedachten moet houden. Ten eerste, denk aan de gelegenheid. Als je naar een formeel evenement gaat, kies dan een tas van luxe materialen zoals satijn of fluweel in een donkere of pastelkleur. Ga je naar een meer casual evenement, dan kun je kiezen voor een clutch van canvas of denim.

Combineren met je outfit

Een clutch is een geweldige manier om een vleugje kleur of textuur toe te voegen aan je outfit. Je kunt je clutch ook gebruiken om te experimenteren met verschillende vormen en maten.

Let er bij het kiezen van een clutch op dat je de juiste maat kiest. Als je maar een paar spullen bij je hebt, is een kleine clutch voldoende. Moet je echter meer spullen meenemen, dan kun je beter een grotere clutch kiezen.

Clutches zijn een veelzijdig en stijlvol accessoire dat elke outfit kan verbeteren. Als je ze met vertrouwen draagt, kun je er een statement mee maken en je onderscheiden van de massa.

Clutch combineren

Wat moet er in een clutch tasje

Omdat clutches klein zijn, moet je alleen het hoognodige meenemen. Dit omvat je ID, wat geld, je creditcard en bijvoorbeeld je lippenbalsem of make-up. Als je lang buiten bent, kun je ook kauwgom of pepermuntjes meenemen.

Misschien ben je wel iemand die zijn tas snel kwijt is. Dan is een Apple AirTag ook geen overbodige luxe. Dit kleine apparaatje past makkelijk in jouw clutch bag.

De verschillende soorten op de markt

Er zijn veel verschillende soorten tasjes op de markt. Enkele van de populairste modellen zijn:

  • Envelop clutch: Dit type clutch lijkt op een envelop en heeft meestal een klepsluiting.
  • Polsbandje: Dit type clutch heeft een bandje dat om de pols gaat, waardoor het gemakkelijk te dragen is.
  • Frame clutch: Dit type clutch heeft een hard frame en is vaak versierd met juwelen of pailletten.
  • Box clutch: Dit type clutch is doosvormig en heeft vaak een decoratieve sluiting.
Clutch tas

De voordelen samengevat

  • Clutch bags zijn klein en gemakkelijk te dragen.
  • Ze kunnen gedragen worden bij zowel casual als formele outfits.
  • Ze zijn er in verschillende vormen en maten.
  • Ze zijn een geweldige manier om kleur of textuur toe te voegen aan een outfit.
  • Ze vereisen dat je alleen het essentiële bij je hebt.

Conclusie

Een clutch bag is een kleine tas die meestal in de hand of onder de arm wordt gehouden. Ze zijn meestal rechthoekig van vorm en hebben geen riem. Clutches worden vaak gebruikt als avondtasje omdat ze klein en gemakkelijk te dragen zijn. Ze kunnen echter ook overdag worden gebruikt. Je kunt een clutch dragen bij zowel casual als formele outfits, en je moet alleen het essentiële in je clutch meenemen (ID, contant geld, creditcard, lippenbalsem).