Skip to content

Wat is een AirTag?

Airtag

Een AirTag is een nieuw product van Apple die sinds April 2022 te koop is. Maar wat is de Apple AirTag nu eigenlijk? En wat kun je ermee? In dit artikel leggen we je alles uit over dit nieuwe apparaatje.

Wat is een Apple AirTag

Een Apple AirTag is een kleine ronde tracker die je op alledaagse voorwerpen kunt plaatsen of bij je kunt dragen. Met de ‘Zoek mijn’ app op bijvoorbeeld je iPhone of iPad, kun je AirTags gebruiken om je belangrijke spullen te vinden, zoals je portemonnee, sleutels of bagage. Je kunt ook een AirTag koppelen aan het telefoonnummer van een vriend, zodat je hem kunt vinden in een menigte.

AirTag locatie

Hoe werkt een AirTag?

Elke AirTag heeft een ingebouwd circuit en gebruikt ultra-wideband (UWB) technologie om een signaal uit te zenden dat kan worden gedetecteerd door een iOS apparaat. Dit signaal wordt met zeer weinig stroom verzonden, zodat een AirTag maandenlang kan werken op een batterij. Wanneer een AirTag binnen het bereik van een iOS-apparaat is, toont de app “Zoek mijn” de locatie ervan op een kaart. Als een AirTag buiten bereik is, kan het “Zoek mijn” netwerk je nog steeds helpen hem te vinden. Het “Zoek mijn” netwerk is een crowdsourced netwerk van honderden miljoenen iOS-apparaten over de hele wereld. Wanneer een iOS-apparaat binnen het bereik komt van een AirTag die verloren is gegaan, kan het “Zoek mijn” netwerk het signaal detecteren en de locatie doorgeven aan de eigenaar.

Hoe stel ik een AirTag in?

Om een AirTag te gebruiken heb je een iPhone of iPad met iOS 14.5 of hoger nodig. Je hebt ook een Apple ID nodig die is aangemeld bij iCloud.

Als je een iPhone of iPad hebt met iOS 14.5 of hoger, en je bent aangemeld met je Apple ID, kun je je AirTag instellen door deze stappen te volgen:

  • Open de app “Zoek mijn”.
  • Tik op de tab Apparaten en vervolgens op “Nieuw apparaat toevoegen”
  • Selecteer AirTag in de lijst met apparaattypen en tik op Doorgaan.
  • Houd je iPhone of iPad dichtbij de AirTag om deze binnen bereik te brengen en tik op Klaar wanneer het bericht “Klaar om te koppelen” verschijnt.

Jouw AirTag is nu ingesteld en klaar voor gebruik! Je kunt hem bevestigen aan sleutels, een tas of een ander voorwerp.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een AirTag

Er zijn verschillende voordelen van het gebruik van een AirTag, waaronder de volgende:

  • Je kunt AirTags gebruiken om je belangrijke bezittingen op te sporen, zoals je portemonnee, sleutels of bagage.
  • De “Vind mijn” app kan je helpen een verloren AirTag terug te vinden.
  • Als je jouw iPhone of iPad verliest, kun je een AirTag gebruiken om deze terug te vinden.
  • Je kunt een AirTag koppelen aan het telefoonnummer van een vriend, zodat je hem of haar in een menigte kunt vinden.
  • AirTags zijn klein en licht, zodat je ze overal mee naartoe kunt nemen.
AirTag aan sleutels

Hoelang gaat een AirTag mee en hoe laad ik deze op

AirTags gebruiken ultrabreedbandtechnologie (UWB) om een signaal uit te zenden. UWB-signalen gebruiken zeer weinig stroom, zodat een AirTag maandenlang op een batterij kan werken.

De Apple AirTag bezit niet over een oplaadbare accu maar over een CR2032 koopbatterij. Je kunt deze dus niet opladen maar zal de batterij na verloop van tijd moeten vervangen. Gelukkig gaat de batterij erg lang mee.

Airtag accessoires

Waar kan ik een AirTag kopen?

AirTags zijn verkrijgbaar in de Apple Store en andere bekende Nederlandse webshops.

Conclusie

Een Apple AirTag is een kleine ronde tracker die je op alledaagse voorwerpen kunt plaatsen of bij je kunt dragen. Met de app “Zoek mijn” op je iPhone of iPad kun je AirTags bijvoorbeeld gebruiken om je belangrijke bezittingen, zoals je portemonnee, sleutels of bagage, terug te vinden. Ook kun je een AirTag koppelen aan het telefoonnummer van een vriend, zodat je hem of haar in een menigte kunt terugvinden. AirTags zijn verkrijgbaar bij de Apple Store en andere bekende Nederlandse webwinkels.