Skip to content

Wat is TikTok?

TikTok

Ben je nieuwsgierig naar TikTok? Vraag je je af waar al die hype over gaat? In dit artikel bekijken we alles wat je moet weten over TikTok, van wat het is tot hoe je het kunt gebruiken. Blijf lezen om meer te weten te komen!

Wat is TikTok en waar kan het voor gebruikt worden

TikTok is een app voor het delen van korte video’s waarmee gebruikers video’s van 15 seconden kunnen maken en delen, over elk onderwerp.

De app werd oorspronkelijk uitgebracht in september 2016, maar won pas halverwege 2018 aan wijdverspreide populariteit. TikTok is nu een van de populairste social media-platforms, met meer dan 500 miljoen actieve gebruikers wereldwijd.

Hoewel TikTok voor verschillende doeleinden kan worden gebruikt, wordt het het meest gebruikt als een manier om creatieve of grappige video’s te delen met vrienden en volgers. Er is een breed scala aan content op TikTok, van dans- en komedievideo’s tot vlogs en educatieve content.

Je kunt TikTok ook gebruiken om trends te volgen en meer te leren over wat populair is bij andere gebruikers. Bijvoorbeeld, de “TikTok Challenge” is een trend waarbij gebruikers een taak of uitdaging volbrengen die door een andere gebruiker is ingesteld.

Als je op zoek bent naar een creatieve uitlaatklep, of gewoon wat tijd wilt doden met het kijken naar grappige video’s, is TikTok een geweldige optie. Wees je er alleen van bewust dat er, net als op elk ander social media platform, een kans is op ongepaste inhoud. Gelukkig heeft TikTok een strikt beleid om gebruikers te beschermen tegen dit soort inhoud.

TikTok app

Hoe is TikTok anders dan andere sociale media platforms

TikTok is op een paar belangrijke manieren uniek ten opzichte van andere social media platforms.

Ten eerste is de app opgebouwd rond korte video’s. Dit maakt het perfect voor snel entertainment, maar het betekent ook dat TikTok minder geschikt is voor langere content, zoals blog posts of artikelen.

Ten tweede heeft TikTok een sterke focus op trends en populaire cultuur. Dit is te zien in de “Voor jou”-pagina, die gepersonaliseerde aanbevelingen van video’s voor elke gebruiker op basis van hun interesses.

Ten derde biedt TikTok een breed scala aan creatieve tools aan zijn gebruikers. Deze omvatten zaken als filters, AR-effecten en live-uitzendingen. Dit maakt het gemakkelijk om boeiende inhoud te creëren die zich onderscheidt van de rest.

Ten vierde, TikTok is beschikbaar in meer dan 150 markten en in 75 verschillende talen. Dit maakt het een van de meest toegankelijke social media-platforms voor gebruikers over de hele wereld.

Tot slot heeft TikTok een strikt beleid tegen ongepaste inhoud. Hieronder vallen zaken als haatdragende taal, geweld en naaktheid. TikTok biedt ook ouderlijk toezicht om ouders te helpen hun kinderen te beschermen tegen dit soort inhoud.

Over het geheel genomen is TikTok een uniek social media-platform dat iets anders biedt dan andere platforms zoals Facebook, Instagram en Twitter. Als je op zoek bent naar snel entertainment of op de hoogte wilt blijven van de laatste trends, dan is TikTok zeker de moeite waard om te bekijken. Zorg er wel voor dat je het ouderlijk toezicht gebruikt als je bang bent dat je kinderen ongepaste inhoud tegenkomen.

TikTok dans

Wat zijn enkele van de functies van TikTok

TikTok biedt vele features waaronder:

Korte video’s: TikTok-video’s zijn beperkt tot 15 seconden, waardoor ze perfect zijn voor snel vermaak.

Trends en populaire cultuur: TikTok heeft een sterke focus op trends en populaire cultuur, die je kunt verkennen via de “Voor jou”-pagina.

Creatieve tools: TikTok biedt een breed scala aan creatieve tools, waaronder filters, AR-effecten en live-uitzendingen.

Hoe werkt TikTok?

Er zijn veel manieren waarop je TikTok kunt gebruiken, maar het meest gebruikelijke gebruik is om korte, grappige video’s te bekijken met vrienden en volgers. Je kunt TikTok ook gebruiken om trends te volgen en meer te weten te komen over wat populair is bij andere gebruikers. 

Hoe maak je een TikTok account aan

Het aanmaken van een TikTok account is eenvoudig en duurt slechts een paar minuten. Volg gewoon deze stappen:

 1. Download de TikTok app uit de App Store of Google Play Store.
 2. Open de app en tik op “Aanmelden”
 3. Voer je telefoonnummer, e-mailadres of gebruikersnaam in.
 4. Kies een wachtwoord en tik op “Doorgaan”
 5. Voer je geboortedatum in en tik op “Doorgaan”
 6. Selecteer je land en tik op “Doorgaan”
 7. Lees de Servicevoorwaarden en het Privacybeleid en tik op “Ik ga akkoord.”
 8. Tik op “Volgende” om je interesses te kiezen, of “Overslaan” als je dit niet wilt doen.
 9. Dat was het!  Je hebt nu een TikTok account aangemaakt.

Hoe vrienden te vinden op TikTok

Er zijn een paar verschillende manieren waarop je vrienden kunt vinden op TikTok.

Je kunt beginnen met het volgen van mensen die je kent van andere social media platforms, zoals Facebook, Instagram of Twitter.

Je kunt ook mensen volgen die video’s hebben geplaatst die jij leuk hebt gevonden of waar je commentaar op hebt gegeven.

Een andere manier om vrienden te vinden op TikTok is door de “Ontdek”-pagina te gebruiken. Hier kun je video’s doorbladeren op onderwerp, locatie of hashtag. Je kunt ook zoeken naar specifieke gebruikers.

Als je iemand ziet met wie je bevriend wilt raken, tik je gewoon op de knop “Volgen” op hun profiel.

Je kunt ook een direct bericht naar iemand sturen als je een gesprek wilt beginnen. Tik gewoon op de knop “Bericht” op hun profiel.

Hoe video's op TikTok te plaatsen

Het plaatsen van video’s op TikTok is eenvoudig en neemt slechts een paar stappen in beslag.

 1. Open eerst de app en tik op de “+”-knop in het midden onderaan het scherm.
 2. Selecteer vervolgens “Uploaden” Dit zal je camerarol openen en je toelaten om een video van je telefoon te kiezen.
 3. Zodra je een video hebt geselecteerd, kun je deze bewerken door filters, AR-effecten of een muzieksoundtrack toe te voegen. Als je klaar bent, tik je op “Volgende”
 4. Op het volgende scherm kun je een bijschrift, locatie en hashtags aan je video toevoegen. Je kunt ook andere gebruikers in je video taggen. Als je klaar ben, tikt dan op “Publiceren”
 5. Je video wordt nu op je profiel geplaatst voor al je vrienden en volgelingen te zien.

Wat voor soort video's kun je maken op TikTok

Er zijn allerlei soorten video’s die je kunt maken op TikTok. Je kunt lip syncen met populaire liedjes, je danspasjes laten zien, een komische sketch doen of gewoon een grappige video posten die je hebt gevonden.

Je kunt TikTok ook gebruiken om creatief te worden en je talenten te tonen. Als je van mode houdt, kun je stijltips delen of een fashion haul doen. Als je van beauty houdt, kun je make-up tutorials geven of huidverzorgingsroutines delen.

Hoe je video's te bewerken op TikTok

TikTok biedt een breed scala aan bewerkingstools om je te helpen je video’s er op hun best uit te laten zien.

Om toegang te krijgen tot de bewerkingstools, hoef je alleen maar op de knop “Bewerken” op je video te tikken. Van hieruit kun je je video trimmen of knippen, filters toevoegen, de snelheid veranderen, AR-effecten toevoegen of zelfs een voice-over doen.

Als je klaar bent met het bewerken van uw video, tik je op “Gereed” en vervolgens op “Publiceren”.

Welke muziek je kunt gebruiken in je video's op TikTok

Er zijn miljoenen liedjes die je kunt gebruiken in je video’s op TikTok. Om het perfecte nummer voor je video te vinden, kun je bladeren door de “Geluiden” pagina of zoeken naar een specifieke artiest of genre.

Je kunt ook de “Moods”-pagina gebruiken om muziek te vinden die bij je huidige stemming past. Als je je gelukkig voelt, kunt je kiezen uit een groot aantal vrolijke nummers. Als je je verdrietig voelt, kun je kiezen uit een aantal langzame en emotionele nummers.

Als je het perfecte nummer voor je video hebt gevonden, tik je op de knop “Dit geluid gebruiken” en het nummer wordt aan je video toegevoegd.

TikTok vrienden

Hoe merken en bedrijven TikTok gebruiken om een nieuw publiek te bereiken

TikTok is een krachtige marketingtool die merken en bedrijven kan helpen een nieuw publiek te bereiken.

Er zijn een aantal manieren waarop merken en bedrijven TikTok kunnen gebruiken om hun producten of diensten te promoten.

Ze kunnen korte advertenties maken die tussen de video’s van gebruikers worden weergegeven, ze kunnen samenwerken met populaire TikTok-gebruikers om hun producten te promoten, of ze kunnen hun eigen merkgebonden hashtags maken om gebruikers aan te moedigen video’s met hun producten of diensten te delen.

Welke aanpak ze ook kiezen, merken en bedrijven moeten ervoor zorgen dat hun video’s creatief, interessant en boeiend zijn als ze willen slagen op TikTok.

TikTok effecten

Wat zijn de risico's verbonden aan het gebruik van TikTok

Hoewel TikTok een leuke en vermakelijke app is, zijn er enkele risico’s verbonden aan het gebruik ervan.

Zo zijn er meldingen geweest van cyberpesten op de app. Er zijn ook zorgen geuit over de manier waarop de app gebruikersgegevens verzamelt en gebruikt.

Bovendien kunnen sommige video’s op TikTok ongeschikt zijn voor jongere gebruikers. Daarom is het belangrijk om de activiteiten van je kind op de app in de gaten te houden en ervoor te zorgen dat ze alleen kijken naar inhoud die geschikt is voor hun leeftijd.

Over het algemeen is TikTok een leuke en creatieve manier om korte video’s te delen met vrienden en volgers. Het is echter belangrijk dat je je bewust bent van de risico’s die aan het gebruik van de app zijn verbonden voordat je ermee begint.

Conclusie

TikTok is een leuke en creatieve manier om korte video’s te delen met je vrienden. Er zijn echter enkele risico’s verbonden aan het gebruik van de app, dus het is belangrijk om je hiervan bewust te zijn voordat je begint.