Skip to content

Wat is Roblox?

Roblox

Roblox is naast Minecraft een van de populairste online spelplatforms dat vooral populair is onder kinderen en tieners. Roblox heeft maandelijks meer dan 56 miljoen actieve spelers en blijft groeien in populariteit. In dit artikel lees je alles over dit populaire spel.

Wat is Roblox en hoe werkt het?

Roblox is een gratis spel, maar spelers kunnen ook echt geld gebruiken om items in het spel te kopen. Spelers kunnen hun eigen spellen en werelden maken, of die spelen die anderen hebben gemaakt.

Roblox spelsoorten

Omdat spelers binnen Roblox hun eigen spellen kunnen maken zijn er veel verschillende soorten spellen. Enkele populaire spelgenres op Roblox zijn:

 • First person shooters
 • Race spellen
 • Strijdbijeenkomsten
 • Rollenspellen
 • Simulatie spelletjes
Roblox game modus

Hoe je Roblox speelt

Roblox kan gespeeld worden op een computer, smartphone of tablet. Je kunt Roblox ook in je webbrowser spelen. Om Roblox te spelen moet je een gratis account aanmaken. Zodra je een account hebt, kun je beginnen met het spelen van spellen of het maken van je eigen spellen.

Een spel maken

Als je je eigen Roblox spel wilt maken, moet je de Roblox Studio app gebruiken. Deze app is gratis te downloaden en is beschikbaar voor Windows en Mac. Met Roblox Studio kun je 3D-werelden en spellen maken met een drag-and-drop interface.

Om een Roblox spel te maken, moet je:

 • Een spelgenre kiezen
 • Een spelsjabloon kiezen
 • Voeg je eigen graphics, geluiden en gameplay toe
 • Publiceer je spel

Het spel publiceren

Zodra je je Roblox spel hebt gemaakt, kun je het publiceren op de Roblox website. Om dit te doen, moet je inloggen op je Roblox account en klikken op de ‘Publiceren’ knop in Roblox Studio. Uw spel zal dan beschikbaar zijn voor andere Roblox spelers.

Roblox online

Roblox geschiedenis en updates

Roblox werd in 2004 opgericht door David Baszucki en Erik Cassel. De naam Roblox ontstond door het combineren van de woorden “robots” en “blokken”.

De eerste versie van Roblox werd uitgebracht in 2006. Deze versie had slechts één spel, genaamd Work at a Pizza Place. In dit spel werkten spelers samen om pizza’s te maken in een pizzarestaurant.

In 2007 bracht Roblox een update uit waarmee spelers hun eigen spellen konden maken. Deze update was erg populair en leidde tot de creatie van veel verschillende soorten spellen op Roblox.

In 2008 voegde Roblox ondersteuning toe voor door gebruikers gemaakte 3D-modellen. Hierdoor konden spelers nog complexere spellen maken met 3D graphics.

In 2009 bracht Roblox een update uit waarmee spelers hun eigen kleding en accessoires voor hun avatars konden maken. Deze update was erg populair bij spelers en leidde tot de creatie van veel verschillende modestijlen op Roblox.

In 2010 bracht Roblox een update uit waarmee spelers hun eigen plaatsen konden creëren. Deze update was erg populair en leidde tot de creatie van veel verschillende soorten plaatsen op Roblox, waaronder huizen, winkels, restaurants en meer.

In 2011 voegde Roblox ondersteuning toe voor door gebruikers gemaakte 3D-modellen. Hierdoor konden spelers nog complexere spellen met 3D-graphics maken.

In 2012 voegde Roblox ondersteuning toe voor door de gebruiker gemaakte animaties. Hierdoor konden spelers nog complexere spellen maken met animaties.

In 2013 voegde Roblox ondersteuning toe voor door gebruikers gemaakte geluiden. Hierdoor konden spelers nog complexere spellen met geluidseffecten maken.

In 2014 bracht Roblox een update uit waarmee spelers hun eigen hoeden en accessoires voor hun avatars konden maken. Deze update was erg populair bij spelers en leidde tot de creatie van veel verschillende soorten hoeden en accessoires op Roblox.

In 2015 bracht Roblox een update uit waarmee spelers hun eigen shirts en broeken voor hun avatars konden maken. Deze update was erg populair bij spelers en leidde tot de creatie van veel verschillende soorten shirts en broeken op Roblox.

In 2016 voegde Roblox ondersteuning toe voor door gebruikers gemaakte plugins. Hierdoor konden spelers nog complexere spellen maken met aangepaste spelmechanismen.

In 2017 bracht Roblox een update uit waarmee spelers hun eigen decals voor hun avatars konden maken. Deze update was erg populair bij spelers en leidde tot de creatie van veel verschillende soorten decals op Roblox.

Roblox is altijd bezig met het updaten en toevoegen van nieuwe functies voor spelers.

Roblox racing

Roblox tips en tricks

Als je beter wilt worden in het spelen van Roblox, zijn hier wat tips en trucs:

 • Verken verschillende spelgenres om degene te vinden die je het leukst vindt.
 • Experimenteer met verschillende spelsjablonen om te zien wat je kunt maken.
 • Gebruik de ingebouwde grafische en geluidseditors van Roblox Studio om jouw eigen graphics en geluiden voor je spellen te maken.
 • Vraag andere Roblox-spelers om feedback op jouw spellen.
 • Wees altijd creatief en experimenteer met nieuwe ideeën voor je spellen.
Roblox tips

Conclusie

Roblox is een voortdurend evoluerend platform dat spelers van alle leeftijden iets te bieden heeft. Of je nu net begint en op zoek bent naar Roblox basistips, of een doorgewinterde speler bent die meer wil leren over geavanceerde speltechnieken, er is voor elk wat wils op Roblox.