Skip to content

Wat is Minecraft?

Minecraft

Minecraft is een sandbox video game gemaakt door Mojang in 2011. In dit artikel lees je alles over dit populaire spel.

Wat is Minecraft en wat kun je erin doen?

Minecraft is een spel over het plaatsen van blokken en het beleven van avonturen. Het is een spel dat spelers van alle leeftijden aanspreekt. Het is een spel met eindeloze mogelijkheden. 

Het doel van Minecraft is het bouwen van virtuele werelden uit getextureerde kubussen in een 3D gegenereerde wereld. Spelers kunnen deze wereld verkennen, grondstoffen verzamelen, voorwerpen maken en tegen mobs (vijandige wezens) vechten.

Spelmodus Minecraft

 Er zijn verschillende spelmodi in Minecraft: overlevingsmodus, creatieve modus en avonturenmodus. 

Overlevingsmodus

In de overlevingsmodus kunnen spelers  grondstoffen verzamelen, structuren bouwen en tegen vijanden vechten. De speler begint met niets en moet grondstoffen verzamelen om te overleven.

Creatieve modus

In de creatieve modus hebben spelers toegang tot alle blokken en voorwerpen in het spel en kunnen ze bouwen wat ze maar willen. Er is geen doel in het creatieve speltype behalve bouwen wat je wilt.

Avontuurlijke modus

Avonturenmodus werd toegevoegd in Minecraft 1.3. In de avonturenmodus kunnen spelers aangepaste kaarten spelen die door andere spelers zijn gemaakt. Spelers krijgen specifieke doelen om te voltooien binnen de map. 

Minecraft game modus

Beschikbare platforms

Minecraft voor PC, Mac, Xbox, Playstation, iOS, Android en andere platforms.

Minecraft mods en texturepacks

Minecraft heeft een aantal verschillende texturepacks waaruit je kunt kiezen. Texturepacks veranderen de look van Minecraft en laten het spel er anders uitzien. Mods zijn kleine toepassingen die het spel veranderen. Minecraft mods kunnen alles van nieuwe manieren om te bouwen tot nieuwe mobs en vijanden toevoegen.

Minecraft mods

Online spelen met vrienden

Minecraft biedt een aantal manieren om online met vrienden te spelen. Je kunt je aansluiten bij een multiplayerserver, je eigen server opzetten of spelen in Minecraft Realms.

Multiplayerservers

Minecraft multiplayer servers worden gehost door iemand anders en stellen je in staat om met andere mensen op de server te spelen. Er zijn veel verschillende soorten Minecraft-servers, van kleine servers met een paar spelers tot grote servers met duizenden spelers. Deelnemen aan een multiplayer server is eenvoudig – zoek gewoon een server die je leuk vindt en maak er verbinding mee met de Minecraft game client.

Je eigen Minecraft server opzetten

Het opzetten van je eigen Minecraft server is eenvoudig en vereist slechts een paar stappen. Eerst moet je de Minecraft Server software downloaden. Vervolgens moet je een ‘wereld genereren” voor je server. Tot slot moet je een Minecraft server hosting provider kiezen en je server instellen.

Minecraft Realms

Minecraft Realms is een Minecraft multiplayer service gehost door Mojang. Minecraft Realms is de makkelijkste manier om Minecraft met vrienden te spelen. Minecraft Realms is een abonnementsdienst waarmee spelers hun eigen privé Minecraft-servers kunnen maken en beheren. Minecraft Realms is beschikbaar voor pc, Mac, Xbox One, PlayStation 4, iOS en Android 

Of je nu op een multiplayer server speelt, je eigen server opzet of in Minecraft Realms speelt, online Minecraft spelen met vrienden is makkelijk en leuk. Zoek gewoon een server of spelmodus die je leuk vindt en begin met spelen!

Geschiedenis van Minecraft

Minecraft werd voor het eerst uitgebracht in 2009 door de Zweedse spelontwikkelaar Markus Persson. Het spel werd uitgebracht als een alfa-versie en werd voortdurend bijgewerkt met nieuwe functies tot de volledige release in 2011. Sindsdien is Minecraft geport naar verschillende platforms en zijn er wereldwijd meer dan 176 miljoen exemplaren van verkocht.

Microsoft kocht Minecraft in september 2014 voor 2,5 miljard dollar. Microsoft heeft plannen om Minecraft uit te breiden naar nog meer platforms, waaronder de Oculus Rift virtual reality headset. Minecraft is een van de populairste spellen ooit gemaakt en blijft elk jaar een van de best verkopende spellen.

Minecraft geschiedenis

Conclusie

Minecraft is een spel dat spelers van alle leeftijden aanspreekt, en met de release van Minecraft op nieuwe platforms is het spel populairder dan ooit. Minecraft biedt eindeloze mogelijkheden voor creativiteit en spel, en met nieuwe mods en textuurpakketten die voortdurend worden uitgebracht, kan het spel worden aangepast om eruit te zien zoals je wilt. Minecraft biedt ook verschillende manieren om online met vrienden te spelen, van multiplayerservers tot Minecraft Realms. Dus of je nu een ervaren Minecraft-speler bent of net begint, er is voor elk wat wils in Minecraft.