Skip to content

Wat zijn millennials

Millennial

Er wordt de laatste tijd veel gepraat over hoe verschillend millennials zijn van andere generaties, en hoe ze de wereld veranderen zoals wij die kennen. Het is ook een generatie die vaak verkeerd wordt begrepen. Het zijn de kinderen van babyboomers, geboren tussen 1980 en 2000. Ze worden soms ook Generatie Y genoemd omdat ze Generatie X opvolgen. Millennials groeiden op in een tijd van economische voorspoed en technologische vooruitgang. Ze zijn vaak goed opgeleid en hebben hoge verwachtingen van hun loopbaan. Millennials zijn ook diverser dan eerdere generaties en worden gekenmerkt door een grote afhankelijkheid van technologie, met name internet.

Wat de kenmerken van een millennial

Er zijn talloze artikelen over de kenmerken van millennials. Ze worden vaak gekarakteriseerd als rechthebbend, narcistisch en lui.

Hoewel het waar is dat sommige millennials deze eigenschappen kunnen hebben, is het belangrijk om te onthouden dat niet alle mensen binnen deze generatie in deze mal passen. In feite zijn veel millennials hardwerkende, ambitieuze en sociaal bewuste individuen.

Dus wat onderscheidt millennials van andere generaties? Hier zijn enkele belangrijke kenmerken van deze generatie:

  1. Ze zijn technisch onderlegd: Millennials zijn opgegroeid met technologie binnen handbereik en daardoor zijn ze uiterst comfortabel in het gebruik van verschillende soorten apparaten en applicaties.
  2. Ze zijn geïnvesteerd in sociale kwesties Millennials zijn opgegroeid met een overvloed aan sociale en politieke kwesties die hun mening hebben gevormd. Deze kwesties kunnen onder meer ras, gendergelijkheid en milieukwesties omvatten.
  3. Ze zijn diverser dan andere generaties Millennials zijn de meest raciaal en etnisch diverse generatie in de geschiedenis, met meer diversiteit en acceptatie van verschillende rassen, etniciteiten, religies en seksuele geaardheden.
  4. Zij zijn de best opgeleide generatie. Millennials hebben het hoogste opleidingsniveau met een hoger percentage afgestudeerden dan enige andere generatie.
  5. Ze hebben niet het gevoel dat hun stem wordt gehoord, vooral vrouwen hebben het gevoel dat ze niet worden gehoord in het politieke proces.
  6. Ze werken meer uren dan vorige generaties en zijn financieel overbelast.
  7. Millennials hebben de neiging om geld te lenen, schulden aan te gaan en rijkelijk uit te geven. Millennials hebben hogere schulden dan enige andere generatie in de geschiedenis.
Kenmerken millennial

Verschillende soorten millennials

Er zijn verschillende soorten millennials. Er zijn mensen die lui zijn en mensen die doorzetters zijn. Er zijn mensen die in het systeem geloven en mensen die dat niet doen. Er zijn mensen die onafhankelijk zijn en mensen die begeleiding nodig hebben. De soorten millennials kunnen we onder verdelen in 5 types:

De Socializers

Deze vormen 11% van deze generatie. Ze houden vast aan familiewaarden, waarderen entertainment en waarderen hun vrijheid.

De Conservatieven

Ongeveer 15% van de millennials valt in deze categorie. Deze hangen veelal aan de zogenaamde ouderwetse normen en waarden. Ze genieten van traditie en respecteren formaliteiten en etiquette.

De Achievers

Ze zijn goed voor 20% van deze generatie en staan vooral bekend om hun sterke zakelijke gevoel. Desondanks speelt familietraditie ook een belangrijke rol in hun leven, terwijl ze zich grotendeels richten op sociale ontwikkeling.

De Creatieven

23% is het percentage millennials dat onder het type creatives valt. Ze staan open voor persoonlijke ontwikkeling en zelfontplooiing en kenmerken zichzelf als open-minded.

De Challengers

Zij zijn de meest actieve groep in deze generatie, goed voor meer dan 32% van de gehele groep. Deze individuen zoeken regelmatig nieuwe uitdagingen en hebben een gepassioneerd karakter. Ze genieten van avontuur.

Werkmentaliteit van millennials

Vaak wordt er kritisch gedaan over de werkmentaliteit van millennials. Uit een recent onderzoek blijkt dat ze een andere werkmentaliteit hebben dan vorige generaties. Ze hebben meer kans om te gaan werken, de balans tussen werk en privé te waarderen en belang te hechten aan het vinden van een bedrijfscultuur die bij hun waarden past.

Je krijgt vaak te horen dat millennials als egoïstisch en lui worden gezien. Dit is echter niet altijd waar. Ze hebben gewoon een andere reeks prioriteiten als het gaat om hun carrière en invulling van leven. Voor millennials gaat werk niet alleen over het verdienen van een salaris – het gaat over het vinden van voldoening in wat ze doen.

Als u millennial-talent wilt aantrekken en behouden, is het belangrijk om te begrijpen wat ze zoeken in een baan. Ze willen het gevoel hebben dat ze een verschil maken, dus doelgerichte bedrijven zijn vooral aantrekkelijk voor deze generatie. Daarnaast hechten ze veel waarde aan de balans tussen werk en privé en flexibele werkregelingen.

Werkmentaliteit millennial

Bekende millennials

In het afgelopen decennium is het aantal millennials dat beroemd is geworden enorm toegenomen. Sommige van deze beroemdheden zijn acteurs, muzikanten en influencers op sociale media. Velen van hen hebben hun platform gebruikt om te pleiten voor oorzaken die belangrijk zijn voor hun generatie, zoals bewustzijn van geestelijke gezondheid en positiviteit van het lichaam. Ze hebben ook gesproken over hun ervaringen met angst, depressie en andere psychische problemen. Als gevolg hiervan hebben ze geholpen deze onderwerpen te destigmatiseren en het voor anderen gemakkelijker te maken om over hun eigen worstelingen te praten.

Enkele van de beroemdste millennials zijn Lady Gaga, Selena Gomez, Justin Bieber, Cristiano Ronaldo en Mark Zuckerberg.

Conclusie

Kortom, de millenniumgeneratie is een groep jonge volwassenen. Zij zijn de kinderen van babyboomers en zijn de eerste generatie die in het nieuwe millennium volwassen wordt. De millenniumgeneratie wordt vaak omschreven als technisch onderlegd, onafhankelijk en divers. Ze staan ook bekend om hun unieke benadering van de balans tussen werk en privé.