Skip to content

Wat is LMAO?

LMAO

Je hebt het acroniem “LMAO” waarschijnlijk wel eens online gezien, maar wat betekent het eigenlijk? Nou, het is eigenlijk vrij eenvoudig. “LMAO” staat voor “laughing my ass off”. Het wordt vaak informeel online gebruikt om aan te geven wanneer iets grappig is.

Je hoeft je natuurlijk niet letterlijk rot te lachen om de afkorting te gebruiken. Je kunt het ook gebruiken als je iets lichtelijk grappig vindt. Het wordt ook vaak gebruikt om aan te geven dat je het eens bent met een uitspraak van iemand anders – zelfs als die uitspraak niet per se grappig bedoeld was.

Hoe gebruik je de term

Als je vriend bijvoorbeeld iets tweet als “Ik kan niet geloven dat ik zak voor wiskunde”, kun je antwoorden met “LMAO same.” In dit geval lach je niet echt om het ongeluk van je vriend; je gebruikt het acroniem gewoon om solidariteit te tonen.

LMAO betekenis

Wanneer is de term ontstaan

De term LMAO is vermoedelijk ontstaan in de begindagen van het internet. Het werd populair door chatrooms en message boards waar gebruikers woorden en zinnen afkortten om tijd te besparen bij het typen.

Tegenwoordig is LMAO een van de populairste acroniemen op internet. Het is zelfs toegevoegd aan het Oxford Woordenboek.

Conclusie

Dus daar heb je het! De volgende keer dat je iemand “LMAO” ziet gebruiken, weet je precies wat ze bedoelen.