Skip to content

Wat is rooibos?

Rooibos

Heb je ooit eerder van rooibos gehoord? Misschien heb je erover gehoord van een vriend, of misschien zelfs gezien dat het op het menu staat in je plaatselijke café. Maar wat is rooibos, en waarom is het de laatste jaren zo populair geworden? Laten we deze unieke drank eens bekijken en er alles over te weten komen.

Wat maakt rooibosthee bijzonder?

Rooibosthee, ook bekend als redbush thee, wordt gemaakt van de bladeren en stengels van een in Zuid-Afrika inheemse struik. Het wordt al eeuwenlang door de inheemse bevolking gebruikt als kruidenmiddel, maar pas sinds kort worden zijn populariteit en gezondheidsvoordelen wereldwijd erkend. Het verschil tussen rooibos en andere theeën ligt in de smaak, rooibos heeft een zoete, nootachtige smaak die verschilt van alle andere theeën op de markt.

Rooibos thee

De voordelen van rooibosthee

Rooibos bevat krachtige antioxidanten waarvan bekend is dat ze ontstekingen verminderen en het immuunsysteem versterken. Studies hebben aangetoond dat het drinken van rooibos kan helpen de bloeddruk en het cholesterolgehalte te verlagen, de spijsvertering te verbeteren, het energieniveau te verhogen en angst te verminderen. Naast de gezondheidsvoordelen is rooibos van nature cafeïnevrij en bevat het weinig tannines, waardoor het perfect is voor wie gevoelig is voor cafeïne of een alternatief wil voor traditionele zwarte of groene thee.

Voordelen rooibos

Hoe te genieten van rooibosthee

Rooibos kan warm of koud gedronken worden – de keuze is aan jou! Voor warme rooibosthee laat je een theelepel losse rooibos 3 minuten trekken in 8 ons kokend water. Voor koude dranken kun je honing of citroen toevoegen voor de zoetheid of wat chai kruiden zoals kaneel, kardemom, gemberwortelpoeder, kruidnagel en nootmuskaat mengen voor een extra kick! Het is ook heerlijk gemengd met melk (zuivel of niet-zuivel), waardoor een romige latte-achtige drank ontstaat die perfect is om in de koelere maanden van te nippen.

Rooibos gezond

Conclusie

Of je nu op zoek bent naar een antioxidantrijke drank voor bij je ochtendkoffie of iets rustgevends voor na het avondeten, rooibosthee biedt iets speciaals waar andere theeën niet aan kunnen tippen! Met zijn natuurlijke zoetheid en tal van potentiële gezondheidsvoordelen lijdt het geen twijfel dat het drinken van een kopje rooibosthee heilzaam kan zijn voor zowel je lichaam als je geest. Dus waarom zou je het vandaag niet eens proberen? We beloven dat je er geen spijt van zult krijgen!