Skip to content

Wat is PayPal?

PayPal

Heb je een PayPal-rekening? Zo niet, dan mis je een van de gemakkelijkste en handigste manieren om online te betalen. PayPal is een dienst waarmee je veilig kunt betalen met jouw bankrekening, bankpas, creditcard of PayPal-saldo.

Waar PayPal precies is

PayPal is een financiële dienst waarmee gebruikers online geld kunnen verzenden en ontvangen. Het biedt een handige en veilige manier om online transacties te doen, zonder dat je een bankrekening of creditcard nodig hebt.

PayPal kan worden gebruikt voor persoonlijke transacties, zoals het sturen van geld naar vrienden en familie, of voor zakelijke doeleinden, zoals het factureren van klanten of het accepteren van betalingen op je website.

PayPal online betaling

Voordelen van PayPal

Er zijn veel voordelen aan het gebruik van PayPal, waaronder:

Gemak: Met PayPal kun je transacties doen zonder dat je jouw bankrekening- of creditcardgegevens hoeft in te voeren. Het enige wat je nodig hebt is een e-mailadres.

Veiligheid: PayPal gebruikt toonaangevende beveiligingsmaatregelen om persoonlijke en financiële gegevens te beschermen.

Wereldwijde acceptatie: PayPal wordt door miljoenen bedrijven over de hele wereld geaccepteerd, waardoor het een handige manier is om voor online aankopen te betalen.

Lagere kosten: PayPal rekent doorgaans lagere kosten dan banken of andere financiële instellingen voor het overmaken van geld.

Hoe PayPal te gebruiken

Als je PayPal wilt gaan gebruiken, zijn er een paar dingen die je moet doen:

  • Maak een PayPal-rekening aan. Dit is gratis en duurt maar een paar minuten.
  • Koppel je bankrekening of creditcard aan jouw PayPal-rekening. Zo kun je geld toevoegen aan je PayPal-saldo of betalen met je creditcard.
  • Begin met het maken van online transacties! Als je klaar bent om te betalen, log je gewoon in op je PayPal-rekening en voer je het bedrag in dat je wilt betalen. Het geld wordt onmiddellijk van jouw rekening naar de rekening van de ontvanger overgemaakt.

Of je nu geld naar familie en vrienden stuurt of online voor goederen en diensten betaalt, PayPal is een handige en veilige manier om dit te doen. Met miljoenen bedrijven over de hele wereld die PayPal-betalingen accepteren, wordt het steeds populairder als betaalmethode.

PayPal webshop

Kosten verbonden aan PayPal

Een van de voordelen van PayPal is dat het over het algemeen lagere kosten in rekening brengt dan banken of andere financiële instellingen. Er zijn echter nog steeds enkele kosten verbonden aan het gebruik van PayPal.

Wanneer je bijvoorbeeld geld ontvangt op jouw PayPal-rekening, wordt een bedrag van 2,9% + €0,30 in rekening gebracht. Deze kosten worden afgetrokken van het bedrag dat je ontvangt, dus je ziet ze niet als aparte kosten op jouw rekeningafschrift.

Als je geld verstuurt vanaf uw PayPal-saldo of bankrekening, worden er geen kosten in rekening gebracht. Als je echter geld verstuurt met een creditcard of bankpas, worden er 3,4% + €0,30 in rekening gebracht.

Er zijn ook kosten voor het omrekenen van valuta en voor het opnemen van geld van je PayPal-rekening naar je bankrekening.

In het algemeen is PayPal een handige en veilige manier om online transacties te verrichten. Het rekent doorgaans lagere kosten aan dan banken of andere financiële instellingen, waardoor het een populaire keuze is voor online betalingen.

Beveiligingsfuncties van PayPal

Een van de belangrijkste zorgen bij het gebruik van een online financiële dienst is veiligheid. PayPal neemt beveiliging zeer serieus en neemt toonaangevende maatregelen om de persoonlijke en financiële gegevens van gebruikers te beschermen.

Enkele van de beveiligingsfuncties van PayPal zijn:

Encryptie: Alle gevoelige informatie wordt gecodeerd voordat deze over het internet wordt verzonden. Dit maakt het vrijwel onmogelijk voor iemand om je gegevens te onderscheppen en te misbruiken.

Fraudebescherming: PayPal heeft een geavanceerd fraudedetectiesysteem dat 24/7 transacties controleert. Bovendien worden alle transacties gedekt door PayPal’s kopersbeschermingsbeleid, dat bescherming biedt tegen ongeautoriseerde of onjuiste betalingen.

Twee-factorauthenticatie: Dit voegt een extra beveiligingslaag toe door te eisen dat je zowel je wachtwoord als een eenmalige code die wordt gegenereerd door een authenticatie app.

ID-verificatie: PayPal kan vereisen dat je jouw identiteit verifieert voordat je geld van je rekening kunt opnemen of bepaalde soorten transacties kunt uitvoeren. Dit helpt om fraude te voorkomen en jouw rekening veilig te houden.

PayPal security

Alternatieven voor PayPal

Als je op zoek bent naar alternatieven voor PayPal, zijn er een paar opties beschikbaar. Enkele van de meest populaire alternatieven zijn:

Google Wallet: Google Wallet is een gratis online betaalservice waarmee je geld kunt sturen naar vrienden en familie of kunt betalen voor goederen en diensten. Je kunt jouw bankrekening, debetkaart of creditcard koppelen aan je Google Wallet-account.

Apple Pay: Apple Pay is een mobiele betaal- en digitale portemonneedienst waarmee je in de winkel, in-app en online aankopen kunt doen. Je kunt jouw bankrekening, debetkaart of creditcard aan je Apple Pay-account koppelen.

Stripe: Stripe is een populaire online betalingsverwerker waarmee bedrijven online betalingen kunnen accepteren. Stripe brengt in rekening een vast tarief van 2,9% + €0,30 per transactie.

Amazon Betalingen: Amazon Payments is een betaalservice waarmee je goederen en diensten kunt betalen met jouw Amazon-account.

Square: Square is een mobiel betalingsverwerkingsbedrijf dat een verscheidenheid aan producten en diensten aanbiedt, waaronder point-of-sale (POS) systemen, creditcardverwerking en zakelijke leningen. Square rekent een vaste vergoeding van 2,75% per transactie.

Het ontstaan van PayPal

PayPal werd in 1998 opgericht door een groep ondernemers die een nieuwe manier wilden creëren om online voor dingen te betalen. Zij zagen het potentieel van het internet als een wereldwijde marktplaats en wilden het voor mensen gemakkelijker maken om goederen en diensten te kopen en te verkopen.

Aanvankelijk was PayPal ontworpen als betaalsysteem voor veilingsite eBay. Kopers en verkopers konden transacties verrichten zonder persoonlijke financiële informatie te hoeven uitwisselen. Dit maakte het handiger en veiliger dan het gebruik van traditionele methoden zoals cheques of postwissels.

PayPal werd al snel populair, en eBay werd al snel de grootste klant. In 2002 werd PayPal omgevormd tot een eigen bedrijf. Vandaag is het een van ‘s werelds grootste online betalingsverwerkers, met meer dan 200 miljoen gebruikers in 202 landen.

Conclusie

PayPal is een veilige, gemakkelijke en eenvoudige manier om online voor goederen en diensten te betalen. Het is een van ‘s werelds grootste online betalingsverwerkers, met meer dan 200 miljoen gebruikers in 202 landen. PayPal biedt een verscheidenheid aan functies om je account veilig te houden, met inbegrip van encryptie, bescherming tegen fraude, twee-factor authenticatie en ID-verificatie.