Skip to content

Wat is LinkedIn?

Linkedin

Je hebt waarschijnlijk al van LinkedIn gehoord, maar je weet misschien niet helemaal zeker wat het is of waarom je het zou moeten gebruiken. Kortom, LinkedIn is een sociale netwerkdienst die gericht is op bedrijven en werknemers. Het heeft meer dan 675 miljoen leden in meer dan 200 landen en is beschikbaar in 24 talen. LinkedIn is een geweldige manier om je professionele netwerk op te bouwen en te versterken, en om nieuwe kansen op werk te vinden. Laten we eens nader bekijken wat LinkedIn te bieden heeft 

De voordelen van LinkedIn

Het gebruiken van LinkedIn heeft vele voordelen. We sommen er een aantal voor je op.

Contact met andere professionals

Een van de beste dingen van LinkedIn is dat je er in contact kunt komen met andere professionals van over de hele wereld. In welke sector je ook werkt of wat voor baan je ook zoekt, de kans is groot dat je op LinkedIn relevante connecties kunt vinden.

Blijf op de hoogte

LinkedIn is ook een geweldig platform om op de hoogte te blijven van nieuws en trends uit de sector. Je kunt bedrijven, organisaties in jouw vakgebied volgen, zodat je altijd op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen. Dit kan je helpen beter geïnformeerd te zijn in zowel je persoonlijke als professionele leven.

Werk zoeken met LinkedIn

Ten slotte kan LinkedIn een waardevol instrument zijn voor werkzoekenden. Je kunt het platform gebruiken om potentiële werkgevers te onderzoeken, beoordelingen van werknemers te lezen en zelfs rechtstreeks via de site te solliciteren. Als je op zoek bent naar een nieuwe baan of de volgende stap in je carrière wilt zetten, is LinkedIn zeker de moeite waard.

Linkedin werk zoeken

Hoe maak je een account op LinkedIn

  1. Ga naar linkedin.com en klik op “Account aanmaken”.
  2. Voer je persoonlijke gegevens in, waaronder jouw naam, e-mailadres en wachtwoord.
  3. Selecteer je beroep.
  4. Vul jouw profiel aan met aanvullende informatie, zoals vaardigheden, opleiding en ervaring.
  5. Maak contact met andere professionals door ze toe te voegen aan je netwerk.
  6. Word lid van groepen met betrekking tot jouw beroep of interesses.
  7. Gebruik LinkedIn om contacten te leggen, werk te vinden en op de hoogte te blijven van nieuws uit de sector.
LinkedIn account aanmaken

Tips om het meeste uit LinkedIn te halen

1. Gebruik een professionele profielfoto 

Zorg ervoor dat je profielfoto recent is en er professioneel uitziet. Zo maak je een goede indruk op potentiële werkgevers of klanten.

2. Hou je profiel up-to-date 

Zorg ervoor dat u uw LinkedIn-profiel regelmatig bijwerkt, zodat het uw huidige situatie goed weergeeft. Voeg nieuwe vaardigheden, ervaringen en alles wat relevant kan zijn voor je professionele leven toe.

3. Maak contact met zoveel mogelijk mensen 

Hoe meer connecties je hebt op LinkedIn, hoe beter. Probeer met zoveel mogelijk relevante professionals in contact te komen. Je weet nooit wanneer een van die connecties van pas kan komen.

4. Raak betrokken bij groepen 

Groepen zijn een geweldige manier om te netwerken en blijf op de hoogte van nieuws uit de sector. Word lid van groepen die betrekking hebben op uw beroep of interesses en neem deel aan de discussie.

5. Trefwoorden gebruiken 

Gebruik bij het invullen van je profiel relevante trefwoorden, zodat mensen je gemakkelijk kunnen vinden als ze zoeken naar iemand met jouw vaardigheden.

Door deze tips te volgen, kun je het meeste uit LinkedIn halen en het gebruiken om jouw carrière te bevorderen.

Geschiedenis van linkedin

LinkedIn werd in december 2002 opgericht door Reid Hoffman en medeoprichter Konstantin Guericke. Het bedrijf werd gelanceerd in mei 2003. In juni 2004 investeerde Sequoia Capital 4,7 miljoen dollar in het bedrijf, wat leidde tot een reeks andere investeringen van in totaal 61,4 miljoen dollar in de daaropvolgende jaren. 

De eerste jaren was LinkedIn vooral gericht op werving en het verbinden van werkgevers met potentiële werknemers. In 2008 lanceerde LinkedIn de functie “antwoorden”, waarmee gebruikers vragen konden stellen en antwoorden kregen van anderen in hun netwerk. 

In februari 2011 overschreed LinkedIn de 100 miljoen geregistreerde leden. Enkele maanden later, in mei 2011, ging LinkedIn naar de beurs van New York. 

Sindsdien, LinkedIn is blijven groeien en zijn functies blijven uitbreiden. In 2012 lanceerde LinkedIn een “Today” functie om gebruikers relevante nieuwsberichten te tonen. In 2013 voegde LinkedIn de functie “endorsements” toe, waarmee gebruikers de vaardigheden van andere gebruikers kunnen aanbevelen. In 2014 kocht LinkedIn het online leerplatform Lynda.com voor 1,5 miljard dollar 

In 2016 werd LinkedIn overgenomen door Microsoft voor 26 miljard dollar. LinkedIn blijft een aparte entiteit onder Microsoft en blijft groeien en nieuwe functies toevoegen.

LinkedIn is nu een van de grootste professionele netwerksites ter wereld en biedt zijn gebruikers allerlei functies.

Linkedin Company

Conclusie

Of je nu jouw professionele netwerk wilt opbouwen, op de hoogte wilt blijven van nieuws uit de sector of je droombaan wilt vinden, LinkedIn kan je helpen. Met meer dan 675 miljoen leden in meer dan 200 landen verbindt LinkedIn professionals uit de hele wereld en uit de meest uiteenlopende sectoren.