Skip to content

Wat is Klarna?

Klarna

Misschien heb je Klarna wel eens zien opduiken als betalingsoptie bij het online winkelen, en heb je je afgevraagd wat het is. Klarna is een betalingsprovider die shoppers de mogelijkheid biedt hun aankopen in de tijd te betalen, zonder rente of extra kosten. Met andere woorden, het is een manier om je online aankopen te financieren! In dit artikel lees je alles wat je moet weten over het gebruik van Klarna.

Hoe werkt Klarna?

Klarna biedt twee verschillende financieringsopties: Pay in 4 en Slice it. Met beide opties kun je jouw aankoop in de tijd financieren, maar met verschillende voorwaarden.

Met Pay in 4 kun je jouw aankoop opsplitsen in 4 gelijke betalingen, die elke 2 weken verschuldigd zijn. Er zijn geen rente of extra kosten, zolang je je aankoop binnen 8 weken afbetaalt.

Met Slice it kun je de kosten van jouw aankoop spreiden over 24 maanden.

Om gebruik te maken van beide financieringsopties, selecteert je Klarna bij het afrekenen wanneer je online winkelt. Je wordt gevraagd om wat basisinformatie op te geven en dan kun je kiezen welke financieringsoptie je wilt gebruiken. Eenmaal goedgekeurd, kun je beginnen met winkelen! Zo eenvoudig is het.

Shoppen met Klarna

Is Klarna veilig?

Klarna gebruikt de nieuwste beveiligingstechnologie om jouw persoonlijke informatie te beschermen en je account veilig te houden. Wanneer je persoonlijke gegevens zoals je naam en adres opgeeft, worden deze gecodeerd voordat ze over het internet worden verstuurd. Je financiële gegevens worden nooit opgeslagen op de servers van Klarna, maar rechtstreeks naar jouw bank gestuurd. Bovendien kun je erop vertrouwen dat Klarna je persoonlijke informatie nooit zal verkopen of delen met derden zonder uw toestemming.

Klarna biedt ook bescherming tegen fraude zonder extra kosten voor het winkelend publiek. Als je denkt dat er ongeautoriseerde activiteiten op je account zijn geweest, neem je gewoon contact op met de klantenservice van Klarna en zij zullen je helpen het probleem op te lossen.

Het ontstaan

Klarna werd in 2005 opgericht door Sebastian Siemiatkowski, Niklas Adalberth en Victor Jacobsson. De drie ondernemers hadden een missie om het voor mensen gemakkelijker te maken om online te winkelen. Ze begonnen met het ontwikkelen van een betaaloplossing waarmee shoppers hun aankopen op termijn konden betalen, zonder rente of extra kosten. Vandaag de dag is Klarna een van de grootste betalingsproviders ter wereld en is het beschikbaar in 14 landen.

Conclusie

Klarna is een veilige en handige manier om je online aankopen te financieren. Met twee verschillende financieringsopties is er zeker een optie die bij je past. Dus de volgende keer dat je online winkelt en het Klarna-logo bij het afrekenen ziet, weet je precies wat het is en hoe gemakkelijk het is om het te gebruiken!